SENSUALITEIT & ONDERNEMERSCHAP

SENSUALITEIT & ONDERNEMERSCHAP

De portretten maken deel uit van de fotoserie: ‘’Sensualiteit & Ondernemerschap’’ van Stage & Stories, waarin ondernemers geportretteerd worden met hun authentieke verhaal. Ontdek de krachtige mindset, doorzetting en daadkracht van deze vrouwelijke leiders en de taboes waarmee zij breken. Laat je inspireren door verhalen die verbinden, raken en impact maken.

null

  

Management Consultant
Van Leeuwen Management & Training

www.vanleeuwenmanagemententraining.nl

Management Consultant
Van Leeuwen Management & Training

www.vanleeuwenmanagemententraining.nl

''Als kind was ik al jong volwassen, doordat ik veel van de wereld zag in mijn eigen wereld. Ik wilde blijven spelen, maar thuis was ik mantelzorger voor mijn moeder, omdat zij chronisch ziek was. De helft van de tijd woonden we samen, en kreeg ik geleidelijk aan steeds meer zorgtaken.  Op de basisschool werd ik gepest, omdat ik een grote fantasie had, waar ik anderen in meenam. Ik voelde me een buitenstaander. Ik hield van gedichten schrijven, clubjes leiden en nieuwe werelden maken. In deze nieuwe werelden kon ik de ruimte innemen die ik thuis met mijn moeder minder kreeg.

Zo leidde ik als zevenjarige vergaderingen waarin ik iedereen een rol gaf. Ik had allerlei ideeën en wilde graag dat het op mijn manier gebeurde. Dat werd niet geassocieerd met meisjes, zo voelde ik al vroeg. Als je als jong meisje goed weet wat je wil, ben je ‘bazig’ of ‘te veel’. Vrouwen in mijn leven tegen wie ik opkeek waren harde vrouwen, die in mijn ogen niet geraakt konden worden. Als je maar geen kwetsbaarheid laat zien, dan kun je ook niet gekwetst worden. Thuis was mijn moeder als voorbeeld juist kwetsbaar. Ze moest met een rollator lopen toen ik net in de puberteit kwam. Ik schaamde me voor haar. Ondertussen werden mijn zorgen om haar steeds groter, kwam er steeds meer op mij neer.

 

Het keerpunt kwam op het moment dat mijn moeder een herseninfarct kreeg. Mijn leven stond even stil toen ik haar belde.
Ze sprak woorden die niet leken te bestaan. Ik zat met een vriend koffie te drinken en wist niet meteen wat er aan de hand was. ‘Gaat ze nu dood?’ schoot het door mijn hoofd.  Toen ze eenmaal in het revalidatiecentrum zat, veranderde alles.
Ze moest hulp krijgen in het dagelijks leven. Het kon zo niet langer. Het kon niet langer aankomen op de hulp van een aantal familieleden en mij, haar dochter. Ik was een jonge vrouw, aan het begin van mijn volwassen leven. Ik had een wereld te ontdekken.
Mijn eerste baan, serieuze relatie, misschien een huis… Daar moest ik mij op richten, maar dat voelde egoïstisch.
Als enig kind was ík de aangewezen persoon. 

 

Uiteindelijk kreeg mijn moeder een zorgindicatie, waardoor een grote last van mijn schouders viel. Ik nam de ruimte om voor mezelf te kiezen. Om ervoor te gaan. Voor het leven. Ik ontdekte een nieuwe kant van mezelf, niet meer de ‘zorgstand’. Door weer ruimte in mijn hoofd te hebben, kon ik mijn ruimte innemen en mijn vrouwelijkheid omarmen. Plotseling kon ik makkelijk mijn studie afmaken, als consultant in een nieuw werkveld aan de slag, verhuizen naar een nieuwe stad… Ik ervaar het leven nu intenser, alsof er een filter vanaf is. Ik heb een nieuwe bron energie aangeboord. Als ik nu naar mijn moeder kijk, zie ik in haar ook een vrouw die vol gevoel en kracht in het leven staat. Iedereen is kwetsbaar, maar het gaat erom hoe je daarmee omgaat.


Ik kan mijn vrouwelijkheid nu inzetten in de ‘mannenwereld’ waarin ik me beweeg als managementconsultant met thema’s als data, informatie en IT. Doordat het nog altijd een verrassing lijkt dat ik als vrouw deze functie vervul, kan ik makkelijker een nieuwe standaard introduceren. Bedrijven waar ik langskom, moeten zichzelf opnieuw uitvinden en een nieuwe mindset eigen maken. Deze nieuwe standaard is ook in het zakelijke leven nodig: meer variatie in stijl en aanpak. Door mijn eigen onderneming te starten, maak ik opnieuw een ruimte die ik zelf kan inrichten. Ik kies ervoor om eerlijk te zijn. Om op een persoonlijke manier de aansluiting te zoeken in samenwerkingen. Ik kies mijn eigen stijl en neem initiatief. Juist als vrouw weet ik hoe het is om tegengewerkt te worden op basis van vooroordelen. Ik kies ervoor om me niet te conformeren en mijn eigen pad te bewandelen.''


- Maria van Leeuwen -

null

 

CEO Phoenix 4 Support
www.phoenix4support.nl

CEO Phoenix 4 Support

www.phoenix4support.nl

''Ik heb een grote mond, letterlijk en figuurlijk, dat wordt mij niet altijd in dank afgenomen. Ik zeg wat ik denk, ik ben direct, ik ben te luidruchtig. Ik ben een hittepetit en een stuiterbal. Maar ik ben ook loyaal, een harde werker, zorgzaam en heb een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ik draai niet ergens omheen, want dat draait nergens op uit. Ik wil mijzelf zijn, het leven is te kort om een ander te ‘spelen’. Vroeger op school voelde ik mij voor pesters een ‘easy target’. Ik droeg speciale schoenen voor mijn rug in plaats van stoere Nikes, oordeelde niet op uiterlijk en paste daardoor niet in de ‘groepjes-cultuur’ van school. Ik bleef dus vaak, alleen.

Ik wilde dolgraag vrienden zijn met iedereen, maar blijkbaar mocht je bij één bepaald groepje horen, als je niet kon kiezen werd je buitengesloten. Ik snapte er niks van, ik had geleerd iedereen gelijk te behandelen, maar was vaak de gebeten hond, de ideale doelwit. Op mijn werk ervaarde ik dit helaas weer, doordat ik als enige uit de collega-groep een vaste aanstelling kreeg. Ik leerde dat jaloezie en afgunst mensen uit elkaar dreef.

In 2017 brak ik.  Ik was niet meer wie ik was en wilde zijn, diep ongelukkig. Jarenlang heb ik mij afgevraagd wat ik verkeerd deed, ik sta klaar voor iedereen, help iedereen waar het kan. Toch weten ze mij op mijn hart te trappen. Ik ben een gevoelsmens, een gever, een HSP’er. Haal mijn gevoeligheid weg en je neemt de essentie van wie ik ben weg. Ik realiseerde mij dat het tijd werd voor mij, ‘time to shine’. Ik kies mijn eigen pad en blijf dit ook doen, maar ik wil ook mensen helpen. Daarom heb ik besloten een eigen richting te volgen en een eigen onderneming te starten. En zo startte ik Phoenix 4 Support.

Waarom Phoenix 4 Support? Iedereen mag zijn wie zij willen zijn, sterker dan ooit. Net als de Griekse Phoenix die herrees uit de as, haarzelf eindeloos in het vuur vernieuwt en verjongt. In de Chinese Mythologie staat zij present voor Yin & Yang. In mijn leven staat Phoenix voor het leven aanschouwen vanuit vogelperspectief, zowel in mijn dagelijkse werk als in mijn sport. Het staat voor jezelf op de eerste plaats zetten en uitstralen wie jij bent.

Daarom ondersteun ik ambitieuze, kleine ondernemers die willen groeien, waarbij zij vanuit hun “ware ik” willen ondernemen. Echter door de vele bijzaken van het ondernemerschap lopen zij regelmatig vast. Ik haal die bijzaken die energie kosten weg, zodat zij zich op hun hoofdtaken kunnen richten. Ik wijzig chaos in structuur en focus en ik ondersteun hen als personal assistent daar waar het nodig is. Ik wil zorgen dat zij kunnen uitstralen wie zij echt zijn zonder zichzelf te verliezen. Je onderneemt vanuit je eigen visie en missie en dit is ook wat sensualiteit voor mij betekend.

Volop voelen en genieten met hulp van al je zintuigen, dingen doen die je zintuigen laat prikkelen. Plezier beleven in wat je ruikt, voelt, hoort, proeft en ziet. Maar ook energie krijgen van wat je doet en je zelf eraan herinneren dat jij er ook toe doet. Dit is voor mij sensualiteit ten top. Als ik mijn sport paragliding beoefen, speelt sensualiteit een grote rol. De autorit of wandeling naar boven, de zon die mijn lichaam verwarmt, de geur van de bloemenvelden, de spanning op de start. Intens genieten van de uitzichten, het vliegen met prachtige roofvogels, de natuur, de stilte. Bewust worden van alles om mij heen en wat krijg ik hier een energie van!
Ik ben een natuurmens en iedere kans die ik kan pakken om in de bergen te zijn pak ik graag aan.

In mijn eigen onderneming wil ik ook volop genieten en energie krijgen. Ik wil mijn klanten ook volop laten genieten en energie geven. Werken vanuit je ware ik, je ware identiteit niet verliezen, in je kracht blijven staan en bij jezelf blijven, dat is wat ik jou kan bieden, ondernemen zoals jij het wilt.''


- Nanny Bosch -

In deze video delen Maria en Nanny hoe zij de coaching en deelname aan de fotoserie hebben ervaren en welke inzichten zij tijdens dit proces hebben gekregen.

In deze video delen Maria en Nanny hoe zij de coaching en deelname aan de fotoserie hebben ervaren en welke inzichten zij tijdens dit proces hebben gekregen.