UNTOLD DESI STORIES COMMUNITY

Untold Desi Stories is een community wat gestart is door het bedrijf Stage & Stories. De groep is gericht op vrouwen uit de Desi community in het westen in de breedste zin.

Taboes, sociaal maatschappelijke en onbesproken thema's worden in de groep bespreekbaar gemaakt. De groep is interactief. Er is ruimte om (anoniem) topics te openen en vragen te stellen. Er zullen live sessies plaatsvinden met leden uit de groep, experts die vanuit een specifiek vakgebied advies kunnen geven en/of als er behoefte is om een thema bespreekbaar te maken zal hier aandacht aan besteed worden.

Dit is een community waarin vrouwen elkaar upliften en empoweren. Waar wij op een respectvolle en liefdevolle wijze met elkaar omgaan. Zonder (voor)oordelen, maar oprecht naar elkaar luisteren en steunen daar waar nodig is. Veiligheid, vertrouwen, liefde en empathie zijn vier elementen waar deze groep op staat en verder op gebouwd zal worden.

Untold Desi Stories is een community waar vrijheid in alle vormen voor vrouwen tot haar recht komt en dit kunnen wij samen waarmaken.

Vanuit een diep verlangen en drive naar iets wat ondersteunend werkt voor vrouwen uit de Desi community ben ik Untold Desi Stories gestart. Zelf ben ik van Hindoestaanse komaf en heb ik mij vaak eenzaam gevoeld. Er was een leegte in mijn leven. Deze bestond uit onbegrip, machteloosheid en wanhoop. Soms wist ik niet waar ik het zoeken moest en hoe ik mij moest uiten. Er was een periode dat ik geen Hindoestaan wilde zijn omdat ik mij zo beperkt voelde in mijn vrijheid en ontwikkeling. En dit was iets wat ik ook om mij heen zag gebeuren binnen de gemeenschap. Omringd zijn met taboes, niet de ''vuile was'' buiten ophangen, vrijheid dat wordt ingeperkt en dat het zo ver gaat dat je op een punt komt dat je op slot zit van binnen en niet weet hoe je eruit moet komen.


Binnen de gemeenschap groeien wij al snel op met een groot loyaliteits- en schuldgevoel. Voordat er daadwerkelijk iets is gebeurd, kan je je al schuldig voelen. Dit leidt tot ontzettend veel mentale issues. Met als gevolg dat eenzaamheid erin kan sluipen. Om die eenzaamheid tegen te gaan is deze community gecreëerd, waarbij  wij als vrouw elkaar empoweren, lief voor elkaar zijn en daar waar nodig is elkaar steunen en adviseren. Laten wij samen de beerput van taboes openbreken.

Niet alleen voor de vrouwen van vandaag,

maar ook voor de dochters van morgen.