UNTOLD STORIES WITH MEERA

De wekelijkse talkshow op Instagram van @stageandstories, waarin ik samen met de kijker breek met taboes en ongemakkelijke onderwerpen bespreekbaar maak.  Ik ga hierin in gesprek met verschillende ondernemers en experts. 

Zodoende werp ik nieuw licht op deze thema’s en wordt dit belicht vanuit verschillende perspectieven.

#21 Mantelzorg

In deze aflevering ga ik in gesprek met Maria. Maria is sinds haar 8ste jaar mantelzorger van haar moeder. Haar moeder heeft MS en Epilepsie en heeft ongeveer 5 jaar geleden een herseninfarct gehad. Als enig kind van haar moeder, weet zijn al vanaf jonge leeftijd wat het betekent om een grote verantwoordelijkheid te dragen. Momenteel heeft zij haar eigen onderneming als organisatieadviseur. Maria helpt bedrijven met slimmer digitaal werken om beter klanten te kunnen helpen. Zij wil mantelzorg als thema bespreekbaar maken en zij hoopt dat haar verhaal steun kan bieden aan andere (jonge) mantelzorgers.

#20 Pesten

In het kader van de Week tegen het Pesten, deelt Nanny Bosch in deze aflevering haar verhaal en welke sporen het pesten in haar leven heeft achtergelaten.
“De Week tegen het Pesten, laat mij mijn leven overdenken. Ik ben vroeger gepest en begrijpen deed ik het nooit. Ik wilde graag vrienden zijn met iedereen. Zelfs jaren later op mijn werk vond het nog plaats. Ik realiseer mij dat pesten nog steeds de orde van de dag is en ik vraag mij hierbij af hoeveel mensen realiseren dat ze pesten. Mensen durven niet meer te zijn wie ze eigenlijk zijn. Ik ben mijn onderneming gestart waarbij ik het belangrijk vind dat mijn klanten vanuit hun "ik" ondernemen en dat ze trots mogen zijn op wat zij bereikt hebben.”

#19 Sexting

In deze aflevering heb ik Tim van der Heide te gast. Als 22 jarige is hij werkzaam als ambulant hulpverlener bij Qpido. Na een jaar afstudeerstage is hij hier inmiddels  bijna 1 jaar in dienst. Hij richt zich vooral op het begeleiden van de Julias en Romeos, maar geeft ook veel voorlichtingslessen op middelbare scholen.
Qpido heeft als missie dat kinderen en jongeren veilig seksueel kunnen opgroeien. Qpido is een onderdeel van Levvel en geeft voorlichtingslessen, ambulante hulp, training en consult aan kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten en professionals.
Ik ga met Tim in gesprek over sexting. De gevolgen (met betrekking tot pedofielen en loverboys), wel of niet doen, hoe dit voor volwassenen is en wat je moet doen als je slachtoffer bent van shame sexting. Dit en meer!

#18 De Innerlijke Criticus

In deze aflevering heb ik Meinou Bos te gast. Meinou is een ervaren gezondheidszorgpsycholoog en heeft inmiddels bijna 30 jaar een praktijk voor psychologische zorg, coaching en training. Zij heeft een aanpak waarin verschillende stromingen en technieken gecombineerd worden. 
Ik ga met Meinou in gesprek over de innerlijke criticus. Hoe ontstaat dit? Wat zijn de oorzaken en gevolgen van zelfkritiek? Hoe kan je hiermee omgaan? Kan je zelfkritiek op een positieve wijze in je leven gebruiken? Dit en meer!

#17 Relaties & Seks

In deze aflevering heb ik sekscounselor en pleasure coach Heleen van Roon te gast! Heleen leert drukbezette vrouwelijke ondernemers hoe zij veel intenser kunnen genieten van sensualiteit en pleasure. Wij zoomen tijdens de aflevering in op relaties en seks. Hoe belangrijk zijn intimiteit en seks in je relatie? Hoe maak je tijd voor seks als je stress hebt en/of een druk bestaan hebt? Hoe kan je de boel upspicen als je seksleven op een laag pitje is? Wat kan je doen om je sexy te voelen? Dit en meer!

#16 Kwetsbaarheid & Kracht

In deze aflevering blik ik kort terug op de aflevering van "Iedereen Verlicht" die 11 april op NPO2 is uitgezonden. Veel mensen zien kwetsbaarheid als een zwakte, maar voor mij is het een teken van kracht. Waarom?
Dit deel ik bij "Untold Stories with Meera" en deel ik hoe je je kwetsbaar kan opstellen en met negativiteit kan omgaan.
Voel je vrij om mij via social media een bericht te sturen of een mail naar info@stageandstories.com, als je moeite hebt met het kwetsbaar opstellen of als je tegen iets anders aan loopt.

#15 Queer

In deze aflevering heb ik Wedica te gast. Ik zal het met haar hebben over de verschillende identiteiten, de struggles en taboes die rusten op het thema "queer". Wedica is 35 jaar oud en identificeert zichzelf als lesbisch of queer. In de zomer van 2020 heeft zij het online platform ‘Hindoestaans & Queer’ opgericht. Een platform waar de Surinaams-Hindoestaanse queer gemeenschap een gezicht krijgt. Binnen de Surinaamse-Hindoestaanse gemeenschap rust er nog steeds een taboe op homoseksualiteit. Ook is er weinig representatie van Surinaams-Hindoestaanse queer mensen. Dat bracht haar op het idee om dit platform in het leven te roepen: www.hindoestaansenqueer.nl.

#14 Kindermishandeling

In deze aflevering heb ik Shivani Raghoenath te gast. Zij werkt voor de gemeente Den Haag als casusregissseur. Als casusregisseur werkt Shivani hierin samen met de gezinnen en hun kinderen om het huiselijk geweld te doen stoppen. Tijdens de aflevering gaan wij de diepte in betreffende het thema: kindermishandeling. Over o.a de vormen, culturen/gemeenschappen, de gevolgen en meer. Een gevoelig thema, wat confronterend en pijnlijk kan zijn, maar wel nodig is om bespreekbaar te maken.

#13 Verborgen Verlies

In deze aflevering ga ik in gesprek met Henny Aben. Door een persoonlijke crisis heeft Henny besloten om nooit meer een geheim met zich mee te dragen. Haar missie is om het niet erkende verlies van mensen te erkennen en betekenis te geven aan trauma's en de impact van ingrijpende gebeurtenissen. Hiervoor heeft zij samen met een collega het Centrum voor Verborgen Verlies opgericht in 2010 en werd zij tevens sociaal ondernemer. Hiernaast heeft zij een platform Purposeworx gecreëerd. Met dit platform helpt Henny ondernemers om vorm te geven aan betekenisvol leven en werken. Wij spreken van verborgen verlies, wanneer de impact van een verlies niet wordt erkend door de maatschappij, de omgeving of de persoon zelf. Zoals bijvoorbeeld de diepere laag bij een overlijden, een echtscheiding, verlies van gezondheid, seksueel geweld, verlies van werk.

#12 Huiselijk Geweld / Partnergeweld

In deze aflevering ga ik in gesprek met Nicole van Gelder over partnergeweld en huiselijk geweld. Nicole heeft samen met een team SAFE opgericht. SAFE is een online hulpmiddel voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met partnergeweld. Het is een website die je anoniem kan gebruiken en zo op een laagdrempelige wijze gebruik kan maken van hulpverlening. Wij hebben het over de verschillende geweldsvormen. Over psychisch geweld, hoe dit eruit ziet en wat voor impact dit heeft. En wat je kan doen als je een vermoeden hebt dat iemand te maken heeft met huiselijk geweld.

#11 Seksuele Straatintimidatie

In deze aflevering ga ik met Ambrien in gesprek over seksuele straatintimidatie. Ambrien heeft op 15 jarige leeftijd het platform @catcallsofams opgericht, waarmee zij bewustzijn creëert rondom het vraagstuk van seksuele straatintimidatie en dit bespreekbaar maakt. Ambrien deelt in deze aflevering o.a haar verhaal en gaat zij dieper in op datgene wat zij met haar platform doet.

#10 Ondergewicht

In deze aflevering heb ik Karima el Bakkali te gast. Karima maakt ondergewicht bespreekbaar en helpt vrouwen met aankomen. Zij heeft hiervoor het platform "Get fat with me" opgericht. Het eerste wereldwijde platform dat zich richt op vrouwen met ondergewicht en inmiddels meer dan 10.000 vrouwen telt! Zij verteld over de oorzaken, invloed van de media en geeft advies.

#9 Seksspeeltjes

In deze aflevering ga in gesprek met Sanne! Zij werkt in een erotische winkel en maakt o.a seksualiteit bespreekbaar. Ik ga met haar in gesprek over de seksuele struggles waar een vrouw tegenaan kan lopen. O.a niet of moeilijk kunnen klaarkomen. En er worden seksspeeltjes gepresenteerd!

#8 Seksuele Assertiviteit

In deze aflevering maken wij seksuele assertiviteit bespreekbaar. Belangrijker dan je denkt. Deel jij je seksuele behoeftes in bed? Als je iets wel/niet wil (doen) laat je dit de ander weten? Praat je open over seks met je bedpartner? Wij bespreken de knelpunten en delen tips!
(Ik zei hier dat het de 9e aflevering was, maar het is de 8ste aflevering)

#7 Bodyshaming / Slutshaming

 In deze aflevering ga ik in gesprek met Andjani Triloki over bodyshaming en slutshaming. Wat voor impact heeft dit op haar leven gehad? En welke persoonlijke ontwikkelingen heeft zij hierin doorgemaakt? Dit en meer!

#6 Slutshaming

Slutshaming, geen onbekend thema helaas. En zeker niet voor vrouwen. Het is een fenomeen dat door de maatschappij in stand wordt gehouden. In deze aflevering ga ik dieper in op het thema slutshaming. Deel ik ervaringen, stellingen, vragen en is er input vanuit de kijker.

#5 Verstoorde Familierelatie

In deze aflevering ga ik met Shalini Bholasing in gesprek over haar ervaring met verstoorde familierelaties.

Over grenzen, het kiezen voor jezelf en het gemis. Wat voor impact heeft dit op haar leven (gehad)? Dit en meer!

#4 Gemis en Rouw

Aan het einde van het jaar kan je geconfronteerd worden met datgene wat er ooit was en nu niet meer is. Tijdens de aflevering bespreken wij het gemis, herinneringen en rouw. Hoe gaan wij om met het gemis? Door welke fases van rouw gaan wij als mens heen?
Wat zou je willen zeggen tegen degene die je mist? Dit en meer.

#3 Vreemdgaan (deel 2)

Tijdens deze aflevering gaan wij verder met de tweede deel van de topic Vreemdgaan. Hierin worden de verschillende vormen van vreemdgaan en het verhaal hierachter besproken. Waarom gaan mensen vreemd? Er worden verhalen gedeeld van zowel mensen die zijn vreemdgegaan als mensen die zijn bedrogen. Hiernaast wordt er advies aan de kijkers gevraagd.
Vreemdgaan wordt hier niet gepromoot, maar bespreekbaar gemaakt.


#2 Vreemdgaan

Tijdens deze aflevering worden de verschillende vormen van vreemdgaan en het verhaal hierachter besproken.

Waarom gaan mensen vreemd? Er worden verhalen gedeeld van zowel mensen die zijn vreemdgegaan als mensen die zijn bedrogen. Hiernaast wordt er advies aan de kijkers gevraagd. Vreemdgaan wordt hier niet gepromoot, maar bespreekbaar gemaakt.

#1 Borstkanker

In de allereerste aflevering van Untold Stories with Meera, gaat Meera in gesprek met Santoecha Rangai over de de topic: Borstkanker.

Niet alles is zichtbaar, zo ook niet als je je niet goed voelt, ziek bent of misschien nooit meer de oude wordt.

Je kan een label krijgen, genegeerd worden, als aansteller of als een besmettingsgevaar gezien worden.

Santoecha kreeg op 26-jarige leeftijd te horen dat zij vergevorderde borstkanker had. Zij maakt het taboe rondom dit thema bespreekbaar.

arrow_drop_up arrow_drop_down